Archief

Archief voor de ‘Filosofi wetenschap en politiek’ Categorie

Zwarte Piet Racistisch?

18 november 2013

De Klu Kux Klan is tegen zwarte piet……

Thijs orThijs

Uitgebeeld met een photoshop van Thijs

Filosofi wetenschap en politiek, Photoshop

ZuurPieten

18 oktober 2013

Ik zal het nog een keer uitleggen:

Zwarte piet

Sinterklaas is een oude traditie uit de tijd dat men nog het huis met een open haard verwarmde. Piet is de hulp van Sint en kruipt dan door de schoorsteen het huis binnen om de arme kinderen een kleinigheid in hun schoenen te schuiven. Daar word je zwart van. En als je nu weet dat Piet met het hoofd omlaag afdaalt, om eerst te kijken of er niet stiekem iemand hem opwacht en dat er af en toe nog wat smeult in het as, dan weet je ook waardoor Piet van dat zwarte krul haar heeft. En omdat er ook nogal eens wat asresten in Piet z’n ogen terecht komt, loopt hij nogal eens ergens tegen op, waardoor hij een platte neus en dikke rode lippen krijgt

Filosofi wetenschap en politiek

Mijn God

28 juni 2012

Stel ik bedenk een god die veel mensen die in fake-goden geloven laat sterven aan enge ziektes, oorlogen en geweld, natuurrampen en ongelukken.

Zou het dan niet heel goed kunnen zijn dat ik de enige echte god heb bedacht.God

Filosofi wetenschap en politiek

Kierewiettas

28 maart 2011

Kreeg ik  op de markt een frisse tas, maar bij nader inzien toch wel een hKirewiet tasele vreemde tas.

Kijk eens goed naar die afbeelding, daar zie je twee harige bollen, waarvan een door de helft, daar steekt een mes uit die eindigt rechts boven bij een man die opspringt met “bloedspatten”. Onder staan een paar vrouwen te juichen. Wie bedenkt zo’n tas, dat is vast niet per ongeluk gebeurd, of ligt dit aan mij?

Filosofi wetenschap en politiek

Pyramide onzin

22 februari 2010

Ons wordt van alles wijsgemaakt en het stomme is we nemen ook bijna alles klakkeloos aan al en wetenschap bij staat. Documentaires over pyramides bijvoorbeeld; alles is gis werk, maar het wordt gebracht als wetenschappelijk onderbouwde zekerheid. Mijn idee over pryramides is dat het zonne-energie-centrales zijn. Niet wetenschappelijk onderbouwd, maar het past wel in het geheel van wat er bekend is. De pyramides zijn eeuwen geleden al volkomen gestript, dus wat er in gezeten heeft is een raadsel. Wel liggen in de helft van de oude huizen van Cairo grote oude zwarte tegels op de vloer. Als die nu eens van de pyramides kwamen waren die groot en zwart en zouden ze veel zonlicht opnemen. Verder is er van de Nijl naar de priramides een ondergronds kanaal gevonden, het waarom door de wetenschap niet gegeven kan worden, “waarschijnlijk voor de geesten”???? bla, bla, bla. Laatst was er een onderzoeker die met een robotje de schachten, die naar een bepaalde ster zouden wijzen(?). Deze schacht van 30 bij 30 cm. loopt echter niet erg recht en eindigt op wat deze onderzoeker noemt een geheime deur met twee koperen “handvaten”. Als met toestemming krijgt er door heen te boren ziet de camera weer een blinde muur, welke door de onderzoeker wederom een geheime deur wordt genoemd. Ze laten gewoon malloten op zo’n pyramide los, dat bewijst ook het feit dat de robot halverwege een buis, ja een buis, tegen komt. Er wordt echter geen aandacht aan besteed, want iemand anders zal lang geleden, met die buis wel geprobeerd hebben door de blinde schacht te komen. Mijns inziens zou dit een doorbraak geweest kunnen zijn als ze de buis onderzocht hadden. de twee koperen handvaten in “de geheime deur” zouden restanten van buizen geweest kunnen zijn. Alle buizen, die de stoom en het water vervoerde, zijn er uit getrokken, op dat ene stuk na. Had men de buis maar onderzocht en dan was duidelijk geweest dat men toen al buizen hadden of niet. En mocht ik gelijk hebben, wat deden ze dan met de stoom. Voor het gemak ga ik er even niet van uit dan men elektriciteit kon produceren, overigens zijn er in Irak een aantal “batterijen” uit 3000 voor ch. gevonden. Misschien waren de nachten kouder dan nu en was het een grote accumulerende kachel die ’s nachts duizenden huizen verwarmde. En gebruikte ze de stoomkracht om andere pyramides te bouwen. Is eerst de kleine en zijn daarna met behulp van stoom de grote pyramiden gebouwd. Ik denk daarbij aan het volk dat er voor de Egyptenaren woonden. De Egyptenaren hebben dat volk verjaagd en uitgeroeid, of ze hebben de pyramides leeg gevonden en er graftombes van gemaakt. Wie zal het zeggen? Maar van die documentaires wordt je weinig wijzer, die onderzoekers zijn blind en niet creatief genoeg om achter de waarheid omtrent de piramide te komen.

Oktober 2010 Voor het eerst pyramides gezien en betreden, Geweldig, maar ik ben nu nog stelliger: pyramides zijn geen graftombes. Ik ben in graftombes geweest, uitgehakt in de rotsen prachtig beschilderd en vol met hiëroglieven, en ze hebben er mummies en schatten gevonden. Ik ben er in een geweest waarin ze 13 ! koningen gevonden hadden.

Pyramides zijn kaal en ontoegankelijk en ze hebben er nog nooit een mummie of ‘n schat gevonden. Er zijn overigens wel kleinere pyramides gevonden die ingericht zijn als graftombe, beschilderd én toegangkelijk.
Maar de grote pyramides zijn echt voor iets heel anders gebouwd.

Filosofi wetenschap en politiek

financiële crisis

18 december 2008

Wij, consumenten zijn volgens de politicus van het jaar de oorzaak van de financiële crisis, want wij kopen meer dan we kunnen betalen. Hallo! Hoe kunnen we dan meer uitgeven dan we kunnen betalen? Consumenten zijn nu eenmaal meestal geen financiële expers. Wat een onzin zeg, de banken vooral in America hebben veel meer uitgeleend dan dat waard waren en als je dan aandeelhouders hebt kun je heel snel op je bek gaan. Stel ik verkoop figuurlijk alle onderdelen van mijn huis aan zoveelmogelijk mensen. Ik krijg dan flink wat geld binnen om leuke dingen mee te doen. als dat geld dan op is en ik kan m’n rekeningen niet meer betalen komt er al heel snel een rij mensen met hun bakstenen op de stoep staan die ze willen verzilveren, wat natuurlijk niet gaat. Vervolgens wil iedereen mijn materiaal verkopen en kunnen ze het aan de straatstenen niet kwijt. Mijn huis is ineens niets meer waard en ik ben bankroet. Nee, Wouter, niet de consumenten maar de banken en de aandeelhouders veroorzaakten deze crisis en niet te vergeten de politici die ons ondanks koopkracht stijging constant bang zitten te maken.

Filosofi wetenschap en politiek

Hunenbed

20 juli 2008

Algemeen wordt aangenomen dat het hunebed een begraafplaats was van belangrijke hunen. Ze werden gebouwd, wordt aangenomen ‘n paar duizend jaar voor chr. Men vind er huisraad en vuurresten, maar zelden resten van doden. Het enige wat ze weten van de Hunen hebben ze gevonden in de “bedden”. De theorie van grafkamer komt van ene professor Van Griffen die vorige eeuw onderzoek deed. Waarom gelooft iedereen direct zo’n idee? Het klopt namelijk niet. In Drente woonde ik 8 jaar op de hondsrug, vanuit mijn slaapkamer keek ik op twee hunebedden, 100m verderop. Ik heb er veel op gezeten en over nagedacht en ik weet zeker dat het geen grafkamer is.

foto geleend van Hunenbeddengids

Het is een soort bunker, die onder de aarde en gecamufleerd met struikgewas. In geval van onraad kropen alle vrouwen, kinderen en ouderen d’r in. Dit kon zijn omdat ze werden aangevallen door wilde dieren, vreemde stammen of onweer. Er werd dan altijd voedsel en drinken meegenomen. In geval van dieren en onweer werd er bij koude binnenin een vuurtje gemaakt. In geval van overvallers vielen er soms ook doden in de bunker. De doden die in de hunebedden zijn gevonden lagen ook nooit mooi opgebaard.

Dat je het maar weet.

© Gerart Bot

Filosofi wetenschap en politiek

Verdonkey

18 juli 2008

‘n Minister moet wetten maken, wetten aanpassen en indien nodig soepel met de wet om weten te gaan. In de tijd dat Verdonkey minister was heeft ze geen enkele wet gemaakt of wetswijziging in gediend, het enige wat ze te zeggen had is “wet is wet”.
Daar heb je dus ambtenaren voor en ambtenaren zijn er te veel volgens Verdonkey.
En de meeste mensen, vooral de mensen die nu achter haar gaan staan zijn tegen ambtenaren. Hoe is het toch mogelijk dat als je niets te zeggen hebt en geen ideeën hebt, er niet uitziet, toch zoveel mensen achter je krijgt dat je een partij kan oprichten.

Verdonky

Filosofi wetenschap en politiek

Broeikasteffect bestaat niet

18 juli 2008

Het broeikast effect is een uitvinding van de industrie, die spint er immers het meeste garen van. Neem b.v. de auto industrie ze maken voertuigen van een paar duizend kilo grondstoffen, die verhit en vervormd moeten worden en daarna voortbewogen moeten worden, meestal om maar 100 kg mens te vervoeren. Zeer oneconomisch! Maar ze strijken wel zeer veel subsidie op om ze net zo zuinig te laten rijden als de auto’s van 50 jaar geleden???? En dat terwijl het broeikast effect niet bestaat. Wat er gaande is: We zijn met veel te veel mensen op deze planeet. We produceren met z’n alle veel te veel warmte en onttrekken zuurstof aan de lucht. Hierdoor wordt de lucht lichter en stijgt meer op, hierdoor koelt het af en wordt het dus niet echt warmer. Gevolg wel, doordat de lucht lichter wordt zet het zeewater uit, de zeespiegel stijgt, het water wordt lichter, het ijs zakt, waardoor het lijkt alsof de noordpool smelt en bij de zuidpool brokkelt er veel ijs af. Ook allemaal niet leuk maar de oorzaak is dat er te veel mensen zijn. Laten we als het milieu ons aan het hart gaat met z’n allen dood gaan, heel goed voor de planeet.

Misschien hoort dit stukje thuis onder het kader humor, maar het is om je te stimuleren om over de dingen meer na te denken, voor een immens probleem is niet zomaar een zondebok aan te wijzen. De wereld is een complex geheel.

©DanGerArt

Filosofi wetenschap en politiek

Milieuvriendelijk autorijden

30 maart 2007

Steeds vaker willen de autofabrikanten ons doen geloven dat hun autoos milieuvriendelijk zijn. Hun laatste troef is klimaatneutraal rijden. Je koopt wat bomen en omdat die CO2 vreten rij je dus milieuvriendelijk. Van het scale van milieuonfrisse stoffen die de auto uitstoot is CO2 voor de directe omgeving geen probleem en een paar flinke vulkaanuitbarstingen geeft meer uistoot dan alle autoos bij elkaar. Veel regenwoud wordt platgebrand (CO2 uistoot) voor minder volumineuse rubberplantages voor de productie van b.v autobanden. Bossen worden gekapt voor wegen aanleg. De hele auto, de productie en het gebruik is milieuonvriendelijk, dat kun je niet zomaar doordat je ‘n heel klein beetje terug doet omdraaien. De bomen die nu geplant worden, waren zoiezo toch al gepland te worden geplant, alleen nu wordt er onder het mom klimaatneutraal extra geld aan verdiend. Voor een milieuvriendelijke auto krijg je ook nog eens € 1000,- subsidie. Wanneer krijg ik € 1000,- voor ‘n nieuwe fiets?

Filosofi wetenschap en politiek