Archief

Archief voor de ‘Karel Klont’ Categorie

Hergebruiktip 3

29 maart 2007

Deze winter weer nauwelijks kunne schaatse, daarom de volgende tip. Als je een druppel op een gloeiend hete strijkbout laat valle, zul je zien dat de druppel de bout niet raak, maar er boven op en neer blijf danse. Dat brach me op het volgende idee. Zoek een paar ouwe strijkboute op zolder en knoop die onder je voete, verbind ze met een accu op je rug, effe wachte tot ze heet zijn en je kunt op water schaatse.

Wel oppasse dat je niet van het water over een asfaltweg gaat klune, want dat geef leleke gate in de weg.

Karel Klont

Hergebruiktip 2

22 maart 2007

Je hep vast nog wel zo’n oude aardappelstamper in de keuke hange. Wel, die ken je goed gebruike als je een hond heb. Poep hij namelijk op de stoep, dan haal je de stampel uit je zak en druk hem rech op in de drol. De drol komp er door heen, als je nu de stamper optil blijf de drol er op legge. Bij de eerste de beste boom kun je de drol er afslaan. Das ook goeie mest voor de boom.

Je moet wel effe oefene met het afslaan, zodat het niet verkeer gaat, zoals op het plaatje hier boven, dat ik voor je geteken hep.

Karel Klont

Hergebruiktip 1

15 maart 2007

Uw ouwe lekke fietsband is nog geld waard. Als je namelijk ‘n akwarium heb hoef je niet zo’n dure luchpomp aan te schaffe. Je pomp namelijk zo’n band hard op en laat hem aan een paar stene naar de bodem van het akwarium zakke. Door de gate zal er ‘n regelmatige luchttoevoer ontstaan. Je moet wel af en toe oppompe

Ouwe otobinnebande kan je goed gebruike om lang onder water te zwemme. Pomp de band hard op, een spijkertje in het fentiel. fentiel in je mond en een steen om je nek en zwemme maar. ‘n Vriend van me heb het uitgeppprobeerd in is nog steeds onder water, zolang kan het.

Karel Klont