Kleuterschool

Naar de kleuterschool ging ja als je 6 jaar was. Naast de meisjesschool aan de lusthoflaan in Leiden was dat, een school met nonnen. Ik had het niet naar m’n zin bij ┬ázuster Selien de oppernon, Zo had ik ‘n tekening niet af (?) en mocht ik er niet uit, terwijl m’n oudste broer Kees buiten op me stond te wachten. Het waren lange banken in de klas en kon ik er niet aan de ene kant uit dan probeerde ik de andere kant, maar steeds kwam ik die non weer tegen, die ik huilend met m’n vuistjes te lijf ging, wat natuurlijk weinig resultaat had. Op m’n verjaardag was ik te veel met m’n cadeau bezig, een mooie raceauto, toen ze hem af wilde pakken bleef ik hem zo stevig vast houden dat het haar niet lukte hem te krijgen, waarna ik dan maar naar de gang moest, kon ik daar met m’n auto spelen, maar dat wilde ik natuurlijk ook niet. “Wees blij dat je bij zuster Selien zit en niet bij mevrouw van den Berg” werd mij altijd gezegd, deze in een wit gewaad geklede vrouw met korte grijze krullen, die het andere klasje bestierde, scheen nog erger te zijn. Ik heb geen idee wat ik daar geleerd heb, meer dan papier vlechten, plakken en tekenen rond heilige plaatjes.

Maria

Gerart Biografie periode Leiden (1949 - 1962)

  1. Nog geen reacties.
  1. Nog geen trackbacks.