De lagere school

In die tijd werd er wat afgefokt, door de overvloed aan kinderen kwam ik niet op de jongensschool aan de Os en paardenlaan, maar in een gemengde klas in de gereformeerde school, iets voorbij mijn kleuterschool aan de Lusthoflaan. Ik herinner me dat het behoorlijk relax was, het enige wat in die klas indruk op me gemaakt heeft was het feit dat er een jongetje met zijn vinger vast kwam te zitten in het gaatje voor het inktpotje bovenop de schoolbank. Dat moet dus een heel klein gaatje geweest zijn. Een man, conciĆ«rge of zo is ‘n hele tijd bezig geweest met water en zeer en ‘n schroevedraaier.

De tweede klas was veel minder relax, de stinkende oliekachel in de klas bezorgde me ’s winters regelmatig hoofdpijn en juffrouw Meier was een kreng en de klas over vol en ik dyslectisch.

Voor de derde klas verhuisde we, alle broertjes en zusjes, met uitzondering van Truus(?) naar een nieuwe school, de Alfonds Ariƫnsschool aan de Timorstraat in Leiden.

Gerart Biografie periode Leiden (1949 - 1962)

  1. Nog geen reacties.
  1. Nog geen trackbacks.